maanantai 17. syyskuuta 2012

Syöminen on pop!         

             Pissaaminen ulos ei niinkään..


Sen olen voinut todeta, että Kurko RAKASTAA syömistä. Ruoan odottaminen on Kurkosta aivan pöyristyttävää. Poika istuu vieressä ja komentaa välillä, että sapuska saapuisi nassun eteen nopeammin. 
Ruoka syödään kauhealla tohinalla samalla kovaäänisesti maiskutellen, selkeä kulinaristi-Kurko! Ruoan syötyään alkaa usein kipon komentaminen. Aivan kuin poika yrittäisi käskeä kippoa täyttymään uudelleen. Tässä vaiheessa luulisi, että ruoka-annoksia pitäisi suurentaa. Olen kuitenkin koittanut laittaa isomman annoksen ja sama peli jatkuu silti. Tuo varmaan söisi säkillisen ruokaa ja komentaisi säki tyhjettyä, sitä täyttymään uudestaan. :P No, henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että JES, se syö! :) Saa nähdä tekeekö teini-ikä tullessaan kepposet ja pojasta nirsoilijan.

Meillä Kurko barffaa puoliksi. Eli puolet ruoasta koostuu nappulasta ja puolet lihasta. Lisäksi ruokaan lisäilen joka päivä lohiöljyä. Ruoka-annoksiin kuuluu vaihtelevasti myös maustamaton luonnonjogurtti, valkosipuli, kasvikset, sisäelimet ja puuro. Puuroa en ole vielä tosin kovin useasti laittanut. Lisäksi Kurkolle tarjoillaan herkkuina ja hammasharjan virkaa toimittamaan lihaisia luita suoraan pakkasesta tai sitten ihan kuivatettuja esim putkiluita. 
Olemme ostaneet Mustista ja Mirristä Maukas -merkkisiä lihoja ja kasvissosetta. Nyt juuri loppui poronliha. Kuuluukohan poron haista raakana aivan p*skalle?! Siltä se kuitenkin haisi. Väri oli hyvä, eli punainen. Ei ollut harmaita tai muita tummuneita kohtia, joten oletin, että liha on syömiskelpoista. En ikinä ennen ollut käsitellyt raakaa poronlihaa, joten tuo haju oli aivan uusi asia. :O




Kuva netistä





Meillä on ollut aika haastavaa saada Kurko pissaamaan ulos. Alussa Kurko iloisena tepasteli ulkona ympäriinsä, tutki uusia asioita ja roikkui housunpunteissa. Sisälle päästyään, poika ryntäsi ensimmäisenä pissalle - olihan ulkoilu ollut niin jännitäävää, että oli kerennyt pissahätäkin tulla! 
Sisällä Kurko oppi aika nopeasti pissaamaan onneksi alustalle, joka helpottaa suuresti siivoustöitä.
Tällä hetkellä Kurkku osaa jo aika hyvin tehdä tarpeensa ulkona. Alustan täytyy olla nurmikkoinen, ei saa olla korkeaa heinää. Nyt on tullut esille myös uusi haaste - Kurko EI suostu pissimään, jos nurmikko on märkää sateen takia. :P

Olemme muuten ostaneet Mustista ja Mirristä koiranpennuille tarkoitettuja pissa-alustoja! :D Kirsillä (kasvilla) oli pennuille alustoja (jotka minä tunnen nimellä kroonikkovaippa) ja totesimme, että ne ovat PALJON parempia kuin sanomalehdet. Lehdet kun eivät oikeastaan ime kunnolla pissaa ja kun imevät, pissa menee kuitenkin läpi asti ja kastelee lattian. 



Kuva netistä
Kuva netistä















Parin viime viikon aikana olen enemmän ja enemmän innostunut ajatuksesta, että kokeilisimme Kurkon kanssa mennä myöhemmin koittamaan, miten lampaiden paimennus luonnistuisi pojalta. Löysinkin tutun laittaman linkin kautta aivan älyttömän hyvän paikan, johon voisimme mennä. (http://fiilis.weebly.com/paimennuskoulutus.html) Tuo paikka vaikuttaa liian hyvältä, ollakseen edes totta. Kaiken lisäksi, se ei ole edes kovin kaukana! Tahtoisin mennä sinne Kurkon kanssa myös pentukouluun, mutta ehkä paikkaan on kuitenkin sen verran matkaa, että jokaviikkoinen ajaminen sinne pentukouluun olisi hiukan liikaa. Ei ehkä minun mielestäni, mutta villi veikkaus, että J ei innostuisi asiasta ollenkaa. :D Jos Kurko nyt syttyisi tuohon paimentamiseen, niin ehkä voisi käydä kerran kuussa Ilmajoella treenailemassa. :) 




Kuva collieyhdistyksen sivuilta







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti