keskiviikko 17. lokakuuta 2012

HauHauHaukun jos tahdon


Tämän kahden kuukauden aikana, jona Kurko on meillä ollut, olen huomannut Kurkon virallisen nimen todella olleen enne. Poika käyttää äänihuuliaan todella lahjakkaasti monissa erilaisissa tilanteissa. Ääntä on kiva käyttää käskiessä, leikkiessä Ahdin kanssa, tyhjentäessä kongia, järsiessä luita ja riehuessa omien lelujen kanssa. Erilaisia äänen variaatioita löytyy Kurkolta hyvin useita. Pelkästään haukkuja on kymmeniä, siihen lisäksi vielä urahdukset, vikinät ja murinat, ja täällä ei koskaan ole hiljaista.

Kahden kuukauden aikana on tullut myös huomattua pienen miehen tarmo ja halu suorittaa annettuja tehtäviä. Olen laittanut L-kokoiseen kongiin lihaa ja sen jälkeen kongin pakastimeen niin, että liha on jäätynyt kongin sisälle. Kurkolla menee noin tunti jäisen lihan saamiseen parempiin suihin kongin sisältä. Tämän jälkeen olen laittanut napuja aktivointipalloon kolmessa erässä ja Kurko on tyhjentänyt joka kerta intoa puhkuen pallon. Tämänkään jälkeen poika ei ole vielä väsähtänyt vaan alkaa riekkaamaan luidensa kimpussa. Poika viskoo painavia putkiluita pitkin laminaattia ja murisee ja urisee luilleen. Hetken Kurko järsii luita ja urisee samalla ja sitten alkaa taas luiden heittely. Tämän jatkuttua noin 10-30minuuttia, SAATTAA poika olla sen verran väsähtänyt, että nukkuu jonkun aikaa. 

Kuva netistä

Kuva netistä


Tällä hetkellä kaikista väsyttävimmät ulkoleikit ovat sellaisia, jossa on mukana vieraita koiria. Muutaman kerran olemme saaneet leikkikaveriksi melkein saman ikäisiä pentuja, ja voi sitä riemua. Kurko hieman jännittää aikuisten tai nuorten koirien seurassa mutta pentujen kanssa leikkiessä kaikki arkuus ja jännitys on tiessään. Poika hyppii kaverin päälle ja juoksee ympäri maita ja mantuja toisen pennun kanssa. Sitä touhua ei voi kuin hymyssä suin katsoa. 

Kurko on aika hienosti myös oppinut noutamaan pallon. Poika säntää pallon perään ja tuo sen luokse käskyllä "tuo". Tällä hetkellä mennään vielä niin, että vaihdetaan pallo namiin. Poika juoksee pallo suussa luokse ja viskaa sen jalkoihini saadakseen mahdollisimman nopeasti herkun itselleen. Tuo palkkautuu paremmin kuin hyvin herkuilla. Saa nähdä, jatkuuko tämä teininäkin vai loppuuko ruokahalu silloin.

Loppuun vielä muutaman kuva 15-viikkoisesta hurmurista

Pepusta koko seisotuskuva. Yritys hyvä 10! 


Sivuprofiili



2 kommenttia: